Az Egyesült Királyság IPA bemutatja a felföldi vendégszeretetet

43 IPA tag, családok és barátok gyűltek össze a Duke of Gordon Hotelben, Kingussie-ban, a Tayside Branch’s Ceilidh hétvégére a skót felföldön.
A Ghillies Bár volt a régi és új barátok találkozási pontja. Kiváló svéd barátunk Owe Nordin Virsbo-ból érkezett a legmesszebbről, reggel 3:30-kor indult el otthonról, majd busszal, két repülővel, végül autóval utazott, hogy épp időben érjen hozzánk vacsorázni!

Sara Luke: az Arthur Troop Whisky szerencsés nyertese
Sara Luke:
az Arthur Troop Whisky szerencsés nyertese

Egy teljes skót reggelit követően a szombat egy, a Tomatin szeszfőzdébe tett kirándulással indult. Néhányan még pár könnycseppet is elmorzsoltak, mikor megérezték a cefretartályból áradó gázokat!
Ezt követően mindenki visszatért a szállodába egy kis whisky & borkóstolóra.
Akik szeretik az “Uisge beatha”-t (a whisky skót neve) mosolyogtak, mikor a “Whiskys Ember” készített egy üveg kevert és 7, Skócia különböző régióiból származó malátát. Ez az igazi felföldi vendégszeretet!
A vendégek a recepciónál gyülekeztek, mielőtt „megdudázták” őket az étkezőben.
A kiváló Ceilidh Band nagyon gyorsan mozgásba lendítette lábainkat és nemsokára a padlót lengő kiltek és tartan ruhák díszítették. Egy kis figyelmeztetés azoknak, akik még nem viseltek kiltet: győződj meg róla, hogy a szíjak kellően feszesek! Ha alábecsülöd a kilt súlyát, amíg „vetkőzteted a fűzfát”, katasztrófa is történhet… Majdnem meggyőződtünk róla, hogy egyik ír barátunk valódi kelta!
Vasárnap a csoport egy része hazautazott, míg a többiek felfedezőútra indultak. Néhányan sétálni mentek a vidékre, mások a családfájukat kutatták, kilencen pedig Cairngorm-i gyűlésre mentek.
Jövő évben az esemény újra megtörténik, február 3-án, pénteken. Kapcsolat 1Region@ipa-uk.org amennyiben részt kívánna venni.
Siessetek vissza, szeretünk benneteket!