Az Egyesült Királyság IPA szekciója Skóciában tartotta az IPA nemzetközi ház menedzserek találkozóját

Paul Crozier és Mark Kernohan munkában a találkozón
Paul Crozier és
Mark Kernohan munkában a találkozón

A skóciai St. Andrews volt a helyszíne az IPA nemzetközi ház menedzserek találkozójának (HMM), ahol Hollandia, Németország, Románia, Dánia, Svédország, Görögország és az Egyesült Királyság képviselői találkoztak, hogy a világ IPA házainak menedzselésével kapcsolatos ügyekről és stratégiákról tárgyaljanak.
A menedzserek mindegyike kihasználta a lehetőséget és beszámolt az IPA házak működtetésével kapcsolatos sikerekről és kihívásokról. Azt javasolták, hogy kérjük fel az IEB-t a szociális és kulturális bizottság útján, hogy kísérelje meg a tevékenység irányát egy olyan nemzetközi stratégia kifejlesztésére fókuszálni, mely az IPA házakat a tagok folyton változó utazási és szállásszükségleti világában reklámozná.
A hétvége 31 küldöttet és partnert hozott egy fedél alá, akik az IPA szociális oldalát is élvezhették egy skót dudással és tánccal, mely utóbbi görög néptánc és dán énekszó találkozásából született! A csoport egy Edinburgh-i városnéző kiránduláson is részt vett, mely a román küldöttek számára lehetőséget nyújtott tradicionális skót sapkák és vörös parókák beszerzésére.
Egy szomorú bejelentés is történt a hétvégén, az utolsó Egyesült Királyságban működő IPA házat a skóciai St Andrews-ban 2016. március 1-jével bezárják, mivel pénzügyileg a fenntartás nem volt kifizetődő. Köszönjük Pauline and Tom Crozier menedzserek kitartó munkáját és jó tudni, hogy az eddigi foglalásokat még teljesítik, azonban újakat már nem fogadnak.
Mark Kernohan, IPA Egyesült Királyság, alelnök